Torej, doma razmišljam zaradi vse bolj pogostih vlomov v soseščini, da bi postavil par kamer. Ampak sem popolnoma slep pri naši zakonodaji. Jasno mi je, da tega ne morem uveljavit pravno, če do česar pride, razen če ti pride kamere zmontirat podjetje za varnost. Kar me muči je to, kaj lahko zajemam? Sosedove zemlje vsekakor vem, da ne smem brez njihove privolitve, ki jo je dobro imeti v pisni obliki. Kaj pa javno površino recimo cesto? Prav tako me muči kako je z obvestilom, ga potrebujem? Nekaj sem bral, da bi naj bilo obvezno ampak ne samo znak, da je zadeva pod videonadzorom ampak celo s podatki, kot recimo kako dolgo hraniš posnetek, podatke za kontakt itd. Ampak spet nekje sem prebral, da to naj ne bi bilo potrebno za fizične osebe ampak samo za zasebni in javni sektor.
Zraven zakonodaje pa me zanima, kaj priporočate, malo sem opazoval te komplete: snemalnik + 4 kamere, samo ker bi to postavljal sam ne vem kako bi se tega lotil, koliko kablov potrebujem, še potrebujem kaj zraven itd. In kje na splošno priporočate nakup?