Torej, ali imam samo jaz tak občutek ali še kdo drug? Da razvijalci raje vložijo več denarja, da imajo neko high end grafiko, obrazne animacije in neko žalostno zgodbo in s tem dobimo počasni gameplay, ki ima več cinematičnih posnetkov kot dejanskega gameplaya?
Pa tukaj predvsem govorim o AAA svetu, ker če pogledam igre izdanih zadnji nekaj let so vse si po nekem principu enake. Zakaj ima dobesedno igra iz leta 2004 več gameplay elementov kot igra danes? Pa takrat za veliko manjši budget kot sedaj.
In ko berem opise teh iger imam občutek, da sem edini, ki ima rad igre, ki te spravijo stran od realnosti in ne igre, ki te spravijo v še večjo depresijo.
Zadnjo “novo” story mode AAA igro, ki sem jo še koliko rad preigral je bil Red Dead Redemption 2, pa še tam sem sovražil počasni začetek in skoraj prenehal, če se ne bi čutila tista Rockstarjeva kvaliteta.
A je res še zadnje upanje zabavnih iger AA in Indie svet? V kolikor bi moralo biti ravno obratno in bi morale AAA studia investirat v inovativnost? Zakaj v današnji veliki industriji, ne moremo dobiti GTA klona, ki bi vsaj malo dosegel kolena GTA: SA kaj šele novejše naslove. Ali pa stil iger BGSa?