ProPlus, The Godfather slovenskih medijskih hiš, vsi se ga bojijo, nobeden pa ne ve, zakaj. Njihovo obnašanje je vedno huje, a vsi so tiho. Od ponudnikov zahtevajo obvezno plačevanje za njihove programe zraven tudi mi, a izbire nimamo, če hočemo imeti ali ne. In sedaj še jim gre na živce, ali kdo naredi zabavno vsebino na njihovo vsebino?
Torej da vam pojasnim, zakaj povod za to objavo. Sam redko pogledam kakega slovenskega ustvarjalca video vsebin, a pred kratkim sem naletel na kanal, Zakaj pa ne?. Priznat moram, da mi je njuno komentiranje postalo kar všeč, predvsem komentiranje slovenskih vsebin tipa Pro-Plusovega šova Kmetija.
In ravno temu kanalu se je pred kratkim oglasil noben drug kot pa ProPlus, saj jim ni več všeč, da delata odzive in komentirata kratke izseke iz njihovih šovov, drugače povedano, jim ni všeč, ker ne dobijo nobenega denarja iz tega, pa četudi je to 1 cent na 10000 ogledov.
Kar je žalostno, je to, da ProPlus ni želel poslušati predlogov kanala in tudi komentirati na zadevo, da je zakonsko dovoljeno uporabljati X min. določene vsebine, brez, da se s tem kršijo avtorske pravice. Kar pa še je bolj šokantno in žalostno pa je to, da je baje ravno ProPlus na parih njunih starejših videih oglaševali svojo vsebino.
Za kaj več pa vam predlagam, da si kar pogledate njun video:
Torej kaj mislite, a si ProPlus privošči že preveč? Ali se še sploh da kaj ukrenit ali še lahko samo plešemo po njihovih pravilih, ker pač nimamo denarja za odvetnike?