GEN-I se je za prihodnje leto odločil zagnati prav zanimivo kampanjo, ki se glasi “Z GEN-I v zeleno prihodnost brez fosilnih goriv”.

Torej kampanja je mišljena, da bi pridobivali električno energijo samo prek sonca. Kar je vse lepo in prav ampak me kar nekaj stvari moti. Če si prebereš njihovo novico je kar nekaj stvari zelo čudno napisanih.
Kot prvi v Sloveniji bomo zato z januarjem začeli odjemalcem dobavljati izključno električno energijo iz okolju prijaznih, brezogljičnih virov.
Naj mi nekdo prosim obrazloži kako je to možno izvesti? Kako bodo mojo gospodinjstvo preklopili, da bo pridobivalo elektriko le iz sončnih elektrarn? Kaj bodo potegnili kabel dirket iz nje? Ker drugač res ne vidim, kako bi to bilo možno?
Ampak poved se še nadaljuje in se še omenijo bolj nelogične statistike.
V letu 2021 bo take elektrike za več kot 3.150 milijonov kWh. Ker jo bomo dobavljali prav vsem našim odjemalcem, bomo njihov ogljični odtis v primerjavi z letom 2019 znižali za 1,65 milijonov ton CO2 letno. Povprečnemu slovenskemu gospodinjstvu, ki je naš odjemalec, pa bomo ogljični odtis znižali za približno 40 %.
Torej kako za vraga jim bo to uspelo? Ali bodo na silo ukinili vse elektrarne, ki delujejo na fosile?
Ampak zadeva postaja vednjo bolj zanimiva. Nas uporabnike bodo zgleda na nek magičen in ne logičen način preklopili na energijo samo iz sončnih celic, to bo 3 mesce brez dodatnih stroškov po teh treh mesecih pa bomo dobili možnost, da se sami odločimo iz katerega vira si želimo imeti elektriko. In če izbereš sončno bo paket celo za 1€ dražji. Pač to ni problem, če bi zadeva po logiki delovala, torej če hočeš “ohraniti” svet plači več. Ampak težava je, da boš za 1€ več na mesec dobival isto sranje kot tvoj sosed, ki se ni odločil imeti “sončne” energije.
Ali slučajno pri GEN-I mislijo, da bodo z besedami in oguljofanimi strankami spremenili svet?