0range42 Daisuke a si ti zihr da ti je Minecraft sploh kul špil?
Igro že igram 10 let, tako da mislim, da mi je 😂. Ampak zadnjih par let mi je res minilo in čakam bolj ali manj nekaj, kaj bi me spravilo nazaj. Java verzijo so delovanje čisto sfukali, tista bedrock verzija pa je ena velika žalost, koliko stvari še manjka in je gameplay vsaj zame opazno drugačen.
Res, da stvari rešijo modpacki, ampak da se mora igralec zanašat na njih je bolj žalostno. Lenobo Mojanga pa že pokaže ta letošnji mob vote, ki bi lahko brez problema dodali vse 3 mobe not, še predvsem ker obstajajo v drugih mc. naslovih. Ampak ne, moralo je bit glasovanje in zmagal je glow squid, ki po vsej verjetnosti se ne bo niti svetil, razen če bi Mojang dodal dinamično svetlobo zaradi tega 1 moba. No če bodo dodal jim oprostim ampak dvomim po tem koliko poznam Mojang.
Combat update je v izdelavi in bo po vsej verjetnosti prišel pred tem cave updateom ampak je pa problem, ker le ta ne bo prinesel nekaj velikih novosti razen velike tehnične spremembe combata. Tukaj je velika težava Mojanga, ker to kako combat deluje je le manjša težava, večja je to, da ni nobene izbire.
Minecraft nujno potrebuje gear update, ker trenutno imamo premalo izbiro orožja in oklepov ampak jim predvsem to ni v interesu, ker A) bi zakomplicirali gameplay in B) tega bi bili najbolj srečni online igralci oz. ustvarjalci strežnikov, ker bi te stvari v neomejeni obliki izkoristili.
Najboljše za Mojang bi bilo, da izboljša svoj server software in ponudi client side skripte (stil fivem). V takem primeru bi lahko community delal kar hoče in igralcem ponudil res najboljšo izkušnjo kaj je možno brez, da bi le ti morali skrbeti na to kaj bo Mojang dodal v igro.