Sem velik navdušenec nad igrami (kar mislim da že vsi vejo 😁 ) ampak serija mi je precej mimo pa sem probal že 2x se prebit čez.
Kot prvo mi je scenarij mimo. Bral sem prvi dve knjigi in preigral vse tri igre, ampak še vedno nimam pojma kaj se dogaja. Serija gledalca sploh ne uvede v dogajanje, ampak začne razpredati o raznih kraljestvih, cehih, kraljih, medtem ko gledalec lahko samo čudno gleda. Poleg tega se izmenjuje menjavanje preteklega in sodobnega časa, s tem da ti serija tega sploh ne razloži. Vem, da The Witcher ne gre ravno primerjati z Game of Thrones ampak je imela srednja serija milje bolje izdelano podajanje zgodbe, ker že v intru vsaj prikaže mapo sveta, da se gledalcu vsaj približno sanja, kje je kaj. Res se mi zdi, kot da so na tem mestu delali amaterji, ki so nizali dogodke med sabo brez neke prave povezave, ker je pač tako v knjigi.
Drugo, casting mi je mimo. Dobro, nekako še sprejmem Yennefer. Ampak da moja Triss ni več rdečelaska ampak kar neka igralka, tega pa ne odpustim 😂 Še eno bogokletno mnenje: Sapkowski je precenjen pisec. Prvi dve knjigi sta še najboljši, ker gre za kolekcijo kratkih zgodb, potem ko je začel razvijati neko sago je pa vse padlo v vodo. Zdi se mi, da ima tip malce preveč besede pri ustvarjanju serije, zato so ene odločitve med snemanjem bile čisto mimo.

Edina kul stvar mi je v bistvu Geralt, ki je slaboritnež tudi v seriji, ampak bojim se, da to ne bo dovolj. Mam filing, da bo gledanost 2. sezone veliko manjša od hypa prve sezone.